Blogginnlegg.

Søk etter godbit eller leke.

2012-12-10 16:56 | 0 kommentarer

I dag var hundene og jeg på tur på Bygdøy. Litt stusselig i dag, grått vær og ingen andre å leke med for hundene. Da fant jeg ut at et lite søk var tingen. Jeg ba hundene stå å bli og gikk avgårde for å gjemme ballen til Tutta og godbiter til de to andre.Ballen hev jeg bare langt avgårde når jeg var ute av syne for Tutta( hun er smart nok til å se hvor den lander) Godbitene festet jeg forskjellige steder, i barken på noen trær, mellom noen grener osv.

Så fikk de fri kommando og satte avsted.

Her er noen bilder fra søk i sommer.

025

Bambi og Tutta søker etter godbit.

026

Selvtilliten til hunden øker når den mestrer.

051

Legg merke til, var her først blikket til Tia.

071

En stabel med gamle dekk kan brukes.

082

Her er "oppskriften"

Søk etter godbit.

Her kommer en oppgave som er fin å gjøre i båndtvangtiden. Jeg gjør den flere ganger i uken, varierer plassen de søker. Tar det som en utfordring å finne nye spennende plasser.

Her er noen forslag:

Byggeplass: bare gå over området hunden skal søke før du sender den ut slik at den ikke skader seg på spiker o. l

Skolegården: husken som er laget av bildekk er topp. Super spennende for hunden når det rasler i kjettingen og husken beveger seg! Hvordan skal jeg få tak i godbiten?? Gjem  godbiten på forskjellige plasser på skolegården.

Hogstplass eller et sted med gamle trær: her kan du få hunden til å balansere og finne godbiten som er gjemt inne i den tørre barken og hullene i treet.

Varier hvor du legger godbiten, noen ganger lavt og andre ganger høyere. Kanskje hunden etter hvert må krabbe opp på et platå og hoppe derfra over på et annet slik at den får tak i den?

Artig å legge merke til vær og vind og se hvordan hunden jobber i forhold til det.

I starten gjør du det lett for hunden, gjem godbitene så hunden ser dem de første gangene. Det kan være lurt å binde hunden eller få noen til å holde den når du går ut for å gjemme i starten. Hold opp godbitene og hvis at du legger de ned. På den måten får du størst intensitet og motivasjon. Etter hvert kan du jo trene på sitt og bli. Det kiler i en liten hundemage når de sitter der og venter….

I denne oppgaven blir hundene raskt veldig flinke, så gøy å se at de stadig tøyer grensene og tør mer enn de gjorde i starten. Det er bra for selvtilliten det!

Birgitta


 

Bloggerska - Exempel


Erika Eriksson

Blogghistorik

«januari 2013»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Siste inlegg.
Svein rydder leker
Forbred hunden.
Gå på plass.
Det er så kaldt ute så nå koser vi oss inne med litt hjernetrim. På valpekurset øver vi en gang på postit lappen, de dere ser på filmene under er en vidreutvikling av den. http://www.youtube.com/watch?v=lP1NoLDsWVw Legg merke til at Tia nyser litt når hun jobber,det er fordi hun syntes oppgaven er litt vanskelig. Det er ca tre år siden sist vi gjorde dette men de husket det begge to. http://www.youtube.com/watch?v=Cv7TXkDCL94 Lukke er lettere Nå er det Tuttas tur, hun http://www.youtube.com/watch?v=r4A6gXKDFo4kan også. Det var litt vanskelig å huske det der. Det var fordi hun nettopp apporterte en pinne som lå i kjøleskapet. http://www.youtube.com/watch?v=PggblgAzgOM&feature=youtu.be' Miniatyrbilde I morgen skal vi rydde leker.
Lukke døren
Belønning på kurs.
Hundens språk.
Likas og Coda trener stå øvelsen.
Litt fra valpetreff og valpekurs.
Gresshoppa hundepølse

Siste kommentarer.
Trenger du hundepass ?
Artig sporkurs i skogen.
Forslag til enkel aktivisering.
Kontakt.
Kle på korthårshundene i kulda.
Forbred hunden til nyttårsaften.
Emil, Mia og Mika trener på leksene.
Koselig valpetreff i dag.
Ha det gøy sammen!
Trening er gøy!

Arkiv
2018
2017
2015
2014
2013
  •    November
  •    Oktober
  •    Augusti
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Februari
  •    Januari
  • 2012