Blogginnlegg.

Kontakt.

2013-01-24 20:29

Kontakt.

 bjterrie2

Leksen denne gang er å lære hunden ordet kontakt.

For det første så får du bedre kontakt med hunden av denne øvelsen og så er det en fin vane for hunden å ta kontakt hvis den vil oppnå en belønning av noe slag.

Belønning kan jo være så mangt. For en hund er en ball den aller største belønning mens en annen syntes det er noe ordentlig tull.

Når jeg går på tur med mine hunder og sier stå foran en vei, så blir belønningen det å få gå videre.

Har du en hund som har det fryktelig travelt med å hoppe ut av bilen så kan du lære den å ta kontakt og vente på ordet værsågod før den får hoppe ut. Da er det jo det å få hoppe ut å oppleve verden som er belønningen.

Slik starter du:

Tren først inne.

  • Vis frem en godbit og gjem den bak ryggen eller putt den i lommen – når hunden ser på deg så si kontakt, å gi den godbiten.
  • Når den har skjønt det, så holder du godbiten i hånden og litt til siden. Det er vanskeligere - når den tar kontakt så si kontakt og belønn med godbit.
  • Nå skal du si ordet kontakt når hunden ikke er oppmerksom – ser den på deg så gjenta ordet og belønn. Smyg gjerne inn et bra eller vær så god mens du finner frem godbiten. Tar den ikke kontakt så prøv og vent litt å se om den kan «tenke» seg frem til hva du ønsker.

Så tar du med øvelsen ut på tur og gjør akkurat det samme. La det gå litt sport idet og se hvor langt unna hunden kan være og fremdeles reagere.

Det er lurt å ha bedre godbiter ute enn inne.

Husk! Godbitene må være lett tilgjengelige for deg, det øker antall ganger du trener og belønner.

Birgitta


1 kommentarer

Namn: Lykke
Tidpunkt: 2013-01-25 07:56
Topp med gode treningstips

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska - Exempel


Erika Eriksson

Blogghistorik

«juni 2023»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Siste inlegg.
Svein rydder leker
Forbred hunden.
Gå på plass.
Det er så kaldt ute så nå koser vi oss inne med litt hjernetrim. På valpekurset øver vi en gang på postit lappen, de dere ser på filmene under er en vidreutvikling av den. http://www.youtube.com/watch?v=lP1NoLDsWVw Legg merke til at Tia nyser litt når hun jobber,det er fordi hun syntes oppgaven er litt vanskelig. Det er ca tre år siden sist vi gjorde dette men de husket det begge to. http://www.youtube.com/watch?v=Cv7TXkDCL94 Lukke er lettere Nå er det Tuttas tur, hun http://www.youtube.com/watch?v=r4A6gXKDFo4kan også. Det var litt vanskelig å huske det der. Det var fordi hun nettopp apporterte en pinne som lå i kjøleskapet. http://www.youtube.com/watch?v=PggblgAzgOM&feature=youtu.be' Miniatyrbilde I morgen skal vi rydde leker.
Lukke døren
Belønning på kurs.
Hundens språk.
Likas og Coda trener stå øvelsen.
Litt fra valpetreff og valpekurs.
Gresshoppa hundepølse

Siste kommentarer.
Trenger du hundepass ?
Artig sporkurs i skogen.
Forslag til enkel aktivisering.
Kontakt.
Kle på korthårshundene i kulda.
Forbred hunden til nyttårsaften.
Emil, Mia og Mika trener på leksene.
Koselig valpetreff i dag.
Ha det gøy sammen!
Trening er gøy!

Arkiv
2018
2017
2015
2014
2013
2012