Blogginnlegg.

Litt inspirasjon i høstmørket.

2012-10-27 07:56

Jeg er et dag og sommermenneske så på mørke høst og vinterkvelder trener jeg ofte litt inne om kvelden. Denne høsten og vinteren tenker jeg å bruke på å lære hundene rare/morsomme nye øvelser.

Igår tok jeg opp en øvelse som jeg ikke har gjort på over 1 år. Så spennende å se hvor mye Tia husket av det, for vi gjorde det bare noen få ganger.

Øvelsen heter:

Skal vi gå og legge oss Tia?

Da skal hun hoppe opp på stolen, så opp på det lille bordet, slå av lyset for så å legge seg i sengen sin.

005

Tia husket det med en gang hun, ble litt vanskeligere når jeg tok opp kameraet, Pus var det visst ikke så farlig med. Han ville også ha Leif Widar pølse!

Grunnen til at jeg valgte en så høy lysbryter var bare for å gjøre det litt vanskeligere, en liten utfordring for Tiamor. Litt skummelt det bordet.

007

Nå har vi kommet dit at hun bare får godbit når lyset blir slukket. Vet ikke om det er det hun skjønner eller om det er lyden fra bryteren.

Denne øvelsen består av flere deler/momenter.

  • hoppe opp på stol
  • opp på bordet og føle seg trygg der
  • berøre bryter, først lett og etterhvert så mye at hun klarer å slå av lyset
  • hoppe ned
  • gå og legge seg i sengen
  • sette på kommando

Det som er så gøy med slike øvelser er at jeg har så god tid, kan jo bruke lang tid på å bli ferdig. Det er bare for å ha det gøy!

Har også merket att det gir god effekt å la øvelsen hvile en god stund før jeg tar den opp igjen. Da har det liksom lagt seg litt i hjernen.

Når jeg skulle lære henne å hoppe opp på stol og bord brukte jeg mye hjelp og godbit. Når hun var trygg på det satt jeg en post- it lapp på lysbryteren. Hun vet jo at hun skal berøre den, så det tok hun med en gang - værsågod der fikk hun en pølsebit.

Lappen lot jeg bare være på tre ganger, nå var det tid for litt hjerne trim.

Tia satt på bordet og vet utmerket godt at jeg har en godbit i hånden. Hmm... hva vil muttern at jeg skal gjøre nå da??

Jo, det var jo noe med den hvite veggen da..Så hoppet hun opp og krafset litt i nærheten av bryteren - vårsågod, en godbit til!

Tia så lettet ut, så det var det hun mente! Det var jo ikke så vanskelig. Så var det opp til meg å være flink til å belønne henne i den retningen jeg ville ha atferden.

Med Bambi og Tutta har jeg bestemt meg for å bruke en stålampe med en bryter på gulvet. Jeg har derfor vært på europris og kjøpt en løs lysbryter som vi trener med, og vet dere hva... hvis man tar labben sin på den så det sier klikk så får man en godbit!!!

Birgitta


1 kommentarer

Namn: Silje, Smokey og Lilly
Tidpunkt: 2012-10-27 17:22
Så flink Tia er. Dette skal vi prøve oss på også. Bare Lilly da, det blir nok litt for skummelt for Smokey

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Bloggerska - Exempel


Erika Eriksson

Blogghistorik

«juni 2022»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Siste inlegg.
Svein rydder leker
Forbred hunden.
Gå på plass.
Det er så kaldt ute så nå koser vi oss inne med litt hjernetrim. På valpekurset øver vi en gang på postit lappen, de dere ser på filmene under er en vidreutvikling av den. http://www.youtube.com/watch?v=lP1NoLDsWVw Legg merke til at Tia nyser litt når hun jobber,det er fordi hun syntes oppgaven er litt vanskelig. Det er ca tre år siden sist vi gjorde dette men de husket det begge to. http://www.youtube.com/watch?v=Cv7TXkDCL94 Lukke er lettere Nå er det Tuttas tur, hun http://www.youtube.com/watch?v=r4A6gXKDFo4kan også. Det var litt vanskelig å huske det der. Det var fordi hun nettopp apporterte en pinne som lå i kjøleskapet. http://www.youtube.com/watch?v=PggblgAzgOM&feature=youtu.be' Miniatyrbilde I morgen skal vi rydde leker.
Lukke døren
Belønning på kurs.
Hundens språk.
Likas og Coda trener stå øvelsen.
Litt fra valpetreff og valpekurs.
Gresshoppa hundepølse

Siste kommentarer.
Trenger du hundepass ?
Artig sporkurs i skogen.
Forslag til enkel aktivisering.
Kontakt.
Kle på korthårshundene i kulda.
Forbred hunden til nyttårsaften.
Emil, Mia og Mika trener på leksene.
Koselig valpetreff i dag.
Ha det gøy sammen!
Trening er gøy!

Arkiv
2018
2017
2015
2014
2013
2012